Athabascangroep

Athabascangroep

Hilversum en Loosdrecht

Aanmelden en Contributie

Na een paar weken kijken en wennen worden leden officieel ingeschreven en geïnstalleerd. De ouders/verzorgers zullen hiervoor van de leiding van de speltak een inschrijfformulier krijgen. Het formulier moet ook weer bij deze leiding worden ingeleverd, en die zal het vervolgens doorsturen naar de ledenadministratie van de groep.

U kunt het Inschrijfformulier ook downloaden.

Wij hebben de volgende speltakken:

Speltak Leeftijd Wanneer
Welpen Jongens van 6 t/m 11 Zaterdag van 13.30 t/m 16.00
Verkenners Jongens van 12 t/m 15 Zaterdag van 13.30 t/m 17.30
Explorers/Rowans Jongens van 15 t/m 18 Zaterdagavond van 19.30 t/m 22.00

Wij hebben twee clubhuizen:
Troephuis: het gebouw op de Hoorneboeg waar de verkenners draaien
Het Zakmes: het gebouw op de Kolhornseweg waar de overige speltakken draaien.

Contributie:

De contributie bedraagt € 105,- per jaar. Voor dit bedrag kun je een heel jaar meedoen aan de normale activiteiten. De contributie die wij innen gebruiken we voor verschillende zaken. Ongeveer een kwart betalen wij aan Scouting Nederland, een kwart wordt gebruikt voor de programma’s (geldt niet voor de stam) en de helft hebben we nodig om alle kosten te dekken van o.a. de gebouwen. De kosten van de zomerkampen, van sommige speciale weekendkampjes of bijvoorbeeld het uniform zitten niet bij de prijs in. Het kan dus voorkomen dat in de loop van het jaar een extra bijdrage voor een speciale activiteit wordt gevraagd. Vaak is dit voor een weekendje een bedrag van ongeveer €5,- om b.v. de kosten van ontbijt en lunch te dekken.
Twee keer per jaar krijgt u van de penningmeester een brief met de vraag om €52,50 over te maken. Een padvindersseizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli.
Verder brengt het installeren ook kosten met zich mee. Deze bedragen €10,-. Deze kosten dekken o.a. de insignes, de das en het naambandje.

Penningmeester

De penningmeester van de Athabascan is: Marco van den Heuvel. ING: NL88 INGB00 059 85 664 t.n.v. Scoutinggroep de Athabascan te Hilversum Voor vragen of opmerkingen kunt u hem bereiken via penningmeester@athabascan.nl

Het uniform:

Bij het installeren krijgt het kind zijn complete uniform. Van de leiding krijgt u een lijstje met spullen die moeten worden aangeschaft.
Het lijstje is ook hier op te vragen:
Uniform welpen
Uniform verkenners
Uniform rowans
Uniform stam

Deze spullen kunnen gekocht worden bij de Scoutshop. In deze speciale scoutingwinkel is alles voor het uniform, maar ook spullen voor op kamp, boekjes en nog veel meer handige dingen voor scouting te koop. Voor de openingstijden en het adres van de Scout Shop is verwijzen we naar de website:

scoutshop

Website ScoutShop Baarn
Buitenzorg op Google Maps

Er zijn ook een aantal spullen die niet bij de Scout Shop gekocht kunnen worden. Als eerste krijgt het lid van de groep een naambandje. Hier staat op: Athabascangroep, Hilversum.
Daarbij krijgt hij natuurlijk ook een mooie Athabascan das. Deze is groen met een oranje rand.
Voor de verkenners zijn er ook nog kousenkwasten en patrouillelinten.

Ouderbezoek:

Tijdens de proefperiode kan het nieuwe jeugdlid kennis maken met scouting.
Wij hebben echter ook behoefte om kennis te maken met de ouders/ verzorgers. Daarom zal de leiding voor het installeren afspraak met de ouders/verzorgers maken om een avondje langs te komen om uitgebreid kennis te maken. In dat gesprek hebben we het over scouting, over onze groep en de leiding, maar komen onder andere de eventuele (bijvoorbeeld medische) bijzonderheden van het kind aan de orde.
Ook onderwerpen als het uniform, hoe we op kamp gaan enzovoorts komen aan bod. Ook voor u is het een goede kans om alle vragen te stellen die heeft.
Natuurlijk kunt u buiten het ouderbezoek op elk moment contact opnemen met de leiding van de speltak. Graag zelfs, we blijven graag goed op de hoogte.

Het installeren

Nu alles in orde is kan uw zoon geïnstalleerd worden. Dit houdt in dat hij tegenover de leiding, zijn mede leden, een bestuurslid en de vlag een belofte aflegt. Vervolgens krijgt hij de verschillende delen van het uniform.
Het is leuk voor ouders om hier bij aanwezig te zijn en een camera mee te nemen!

Vanaf nu heeft het kind een compleet uniform. De leiding verwacht ook dat dit elke week compleet is.

installeren

Opzeggen:

Uitsluitend schriftelijk of per e-mail bij de secretaris, Edwin van Eijk
( secretaris@athabascan.nl). Opzeggen kan twee keer per jaar voor 1 juli en 1 januari.